dijous, 14 d’abril del 2011

BOMBONS DE MEL I MATÓ

Fa moltíssim temps que no els feia... i ja no recordava com de bons són. A més a més són molt fàcils de preparar.

Vaig tenir una època que molt sovint menjàvem mel i mató per postres i perquè fos una mica diferent a vegades posava una mica de galeta triturada al plat, el mató a sobre, una mica de mel i ho regava amb una mica de xocolata calenta... i d'aquí em va venir la inspiració de fer els bombons de mel i mató.



Ingredients per a 22-24 bombons

5 galetes Núria (o Maria) són uns 30g més o menys
200g de mató
2 cullerades de mel

Per a la cobertura

150g de xocolata
30g de mantega
2 cullerades d'aigua

Elaboració

Triturem les galetes, sense que arribin a ser molt fines. Jo ho he fet amb la thermomix uns segons a velocitat 7. Afegim el mató a les galetes i ho barregem. Aboquem la barreja en un bol i hi afegim dues cullerades de mel i amb una forquilla l'anem incorporant.

Ara fem boletes i les posem sobre un plat separades per poder-les ficar al congelador.

No les congelem, només les deixem uns 10-15 minutets per tal que agafin consistència per poder-les arrebossar amb la xocolata.

Preparem la cobertura i ho farem posant la xocolata, la mantega i l'aigua en un bol que pugui anar al microones. La desfem fins que ens quedi ben líquida però sense que se'ns cremi!

Aboquem la cobertura sobre una safata, i anem arrebossant les boletes.

Posem les boletes en una safata i les fiquem a la nevera. Quan la xocolata estigui presa ja ens els podem menjar!

Si voleu els podeu congelar i els podeu treure abans de menjar. Tot i que queden més bons sense haver estat congelats.

Són ràpids de fer. Jo els he fet ara al migdia abans de tornar a treballar! Imagineu-vos: Els he fet, he fet les fotos, he fet l'entrada al bloc i tot això amb menys d'una hora!!

Animeu-vos a fer-ne!



7 comentaris:

  1. Aixó si que es una creació exclusiva. Ja ho has patentat?

    ResponElimina
  2. Me'n podries enviar uns quants a Illi, si us plau?

    ResponElimina
  3. no crec que arribessin! segur que algú se'ls menjaria abans! ;p

    ResponElimina
  4. Doncs almenys prepara'n molts per quan vingui. ;)

    ResponElimina
  5. Hola, són boníssims però no aconseguim que la cobertura ens quedi ben disposada. Si la volem més líquida perquè es reparteixi bé, resulta massa calenta i el mató perd consistència. I si la deixem refredar una mica, queda massa espessa i es difícil de repartir. Algún consell? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, també podríeu fer-ho d'una altra manera però necessitareu un motlle de bombons. Foneu la xocolata i la tireu dins del motlle.. espereu uns 5 minuts i gireu el motlle fent caure la xocolata dins del bol altre cop. Veureu que ha quedat una pel·lícula fina. Un cop seca hi fiqueu el bombó de mató a dins, en aquest cas no cal que el poseu al congelador, li podeu posar directament i premeu una mica per fer agafar la forma del motlle. deixeu un mil·límetre a dalt del motlle per tancar-ho amb xocolata. Per tant, un cop posat el mató tornem a fondre la xocolata restant i l'aboquem per tancar el bombó. És més laboriós però us quedarà un bombó perfecte! Jo ho he fet sempre sense motlle... i no quedem rodons rodons.. però són bons!
      Gràcies per llegir-me!

      Elimina
  6. Moltes gràcies, un bon consell!!. Roser

    ResponElimina