dijous, 21 d’abril del 2011

CRÊPES DE VERDURES AMB SALSA DE CEPS

Aquests dies no tenia previst penjar res ja que estem de vacances. Però l'Arç està malalt i està estirat al sofà mirant la tele pobret! no te ganes ni de dibuixar ni de jugar a l'Ipad (això vol dir que està bastant xafadot).

Estem allotjats a casa la Glòria (affitacamere il ciliegio) a Bunnánnaru (Sardenya). Ja és el tercer any que hi anem perquè a l'Arç li agrada molt i ens tracten molt bé. Són uns amics fantàstics! I sort que n'hem tingut, perquè ara que l'Arç està tovet ens ajuden en el què calgui!

Ahir vam sopar plegats i la Glòria em va ensenyar un munt de llibres de receptes de dolços i em va explicar alguna recepta sarda... quan torni ja les penjaré al bloc!

Vinga doncs, aquí teniu la recepta de les crêpes. Me la va recomanar un altre bon amic.: en Carles Castillo.

Ingredients per a la massa de crêpes

500g de llet
250g de farina
2 ous
una mica de sal
oli

Elaboració de la massa de crêpes

Fiquem tots els ingredients en una batedora o a la thermomix i els barregem (en el segon cas, ho fem durant 15 segons a velocitat 6).
Posem una mica d'oli en una crepera. Quan sigui ben calent, hi tirem una mica de la barreja i l'estenem per tota la superfície. Li donem la volta perquè s'acabi de coure.

Reservem les crêpes.

Ingredients per al farcit

1kg 200g de verduretes talladetes o congeladetes
oli
sal

Elaboració del farcit

A La Sirena tenen unes bosses de verdura congelada que són prou bones. N'hi ha de diverses classes (saltejat mediterrani, de primavera...). Compreu dues bosses del vostre gust. Si ho voleu fer amb verdures fresques escolliu les que més us agradin i les talleu a trossets petits.
Poseu oli en una paella i quan sigui ben calent hi tireu les verduretes i les saltegeu durant 7 minuts (si són congelades). Si són crues dependrà de les verdures que escolliu.
Reserveu les verduretes en una safata i espereu que es refredin una mica.

Omplim les crêpes i els posem en una safata que pugui anar al forn.

Ingredients per a la salsa de ceps

400g de ceps
1/2 litre de crema de llet
sal
Maizena

Elaboració de la salsa

Si no teniu ceps també en trobareu a La Sirena en capses de 400g.
Poseu una paella al foc i hi tireu els ceps. Els aneu coent fins que quedin reduïts. Com més reduïts estiguin més gustosa quedarà la salsa.
Un cop reduïts els fiqueu en un bol amb la crema de llet i ho tritureu amb el túrmix. Si la voleu més suau afegiu-hi una mica més de crema de llet. Ho rectifiqueu de sal.
Segons la crema de llet que hi fiqueu pot ser que ja us quedi la textura desitjada i no caldrà afegir-hi Maizena.
Si us queda molt líquida desfeu una culleradeta de Maizena amb aigua freda. Poseu la salsa en un cassó al foc i hi afegiu la Maizena. Remeneu fins que quedi més espessa.

Presentació
Al moment de servir posem les crêpes durant 10 minutets al forn perquè s’escalfin i quedin una mica cruixents. Col•loqueu una crêpe al plat i li tireu la salsa de ceps per sobre.

4 comentaris:

  1. Acabo d'arribar i m'he enamorat d'aquestes crepes! Deuen ser boníssimes, me les apunto a pendents amb el teu permís!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Pubreeeeet Arç! Que es recuperi aviat.

    ResponElimina
  3. Oi tant Sandra! me les va recomanar una amic i les vaig fer i són boníssimes! i si a sobre tens convidats quedes com una reina!

    ResponElimina
  4. Romà!! crec que l'Arç ja s'ha recuperat! ja juga a l'ipad i ja fa tonteries etc etc.

    ResponElimina