dimarts, 5 d’abril del 2011

FONDANT DE NÚVOLS PER L'AIXA

Per fi l'Aixa ja és aquí (la meva tercera neboda). S'ha fet de pregar i ha hagut d'esperar a les 42 setmanes per sortir! Fins i tot vaig haver de donar el pastís a sa mare perquè se'l poguessin menjar abans! Després de 12 hores eternes ha fet una sotida triomfal amb 4 quilos 370 grams! la mare i la filla estan bé!

Doncs bé, fa dies vaig penjar un pastís fondant i us vaig dir que us diria com fer el fondant de núvols.


Ingredients

300g de núvols (les tipiques nubes de les xutxes)
600g de sucre llustre (l'heu de comprar, no el podeu fer vosaltres ja que necessita que porti midó)
1 cullerada d'aigua
1 culleradeta de mantega



































Elaboració

Posem els núvols en un bol que es pugui ficar al microones. Hi afegim l'aigua i la mantega i el fiquem al microones. Depenent de la potència ho deixarem 1 o 2 minuts. Primer en programem 1 i si veiem que no estan toves les hi fiquem una estona més. Han d'estar toves per tal de que amb una espàtula les poguem barrejar bé.
En aquest punt, si ja sabem el color que volem podem tenyir la massa amb colorant de gel o de pasta (el líquid no va tant bé). Jo faig servir la marca americolor.
Un cop haguem afegit el colorant hi anem tirant el sucre a poc a poc. Primer la meitat del sucre i ho barregem. Després afegim una mica més de sucre i ho comencem a barrejar amb les mans. Sempre de fora cap a dins i posant les mans al sucre. Si toquem la pasta de núvols sens quedarà enganxat a les mans. Pot ser que necessiti una mica més de sucre per això s'ha d'anar incorporant a poc a poc fins a obtenir una massa elàstica que no s'enganxi a les mans.
L'emboliquem amb paper film i ho fiquem a la nevera perquè reposi abans d'utilitzar-la.
Pot aguantar fins a 3 mesos a la nevera. Si no la voleu utilitzar de seguida no la tenyiu. Tenyiu-la quan l'aneu a fer servir.

Amb aquesta massa podreu cobrir els pastissos i també podreu fer les flors i els detalls de guarnició. No queda dura un cop seca.

A veure si m'animo i us faig un video de com fer el fondant i de com tenyir-lo!

De moment us deixo com fer el fondant de núvols. Un altre dia us diré com cobrir els pastissos amb el fondant.

6 comentaris:

  1. i després com li dones la forma? és com la massa de la pizza?

    I una altra dubte, on compres el colorant?

    Lídia C

    ResponElimina
  2. Hola Lídia! El fondant s'estira amb un corró com si fós una massa de pizza. Quan el tens estirat el poses sobre el pastís el qual has de tenir cobert amb nocilla, ganache... Un cop el tens posat a sobre l'aplanes amb un allisador de fondant http://www.dulcekitz.es/epages/dulcekitz_es.sf/es_ES/?ObjectPath=/Shops/dulcekitz_es/Products/070896192004
    Si vols pots venir un dia a casa i t'ho ensenyo! estic pensant fer un video (tot i que n'hi ha molts a youtube). És més fàcil veure-ho que no pas explicar-ho! ho sigui que ja ho saps! busques un foradet i t'ho ensenyo!
    El colorant el vaig comprar a http://www.dulcekitz.es/ però a Bcn hi ha http://www.manenas.es/.

    ResponElimina
  3. Ostres he flipat amb això del fondant!!! he mirat la pàgina de manenas i deu n'hi do! I deu n'hi do amb els teus pastissos!!! Estàs feta una artista.

    Avui celebrem l'aniversari d'en Roc i el pastís ja l'he fet però buscava idees per decorar-lo amb motius futbolístics, però no tinc ni colorant ni l'allisador així que haurà de ser en un altre moment. Però prometo que no tardaré molt en posar-ho en pràctica.

    Moltes gràcies per la info Laura, i felicitats pel blog!

    ResponElimina
  4. Òstres! si m'ho haguéssis comentat abans t'hagués donat alguna idea per fer un camp de futbol o alguna pilota...

    FELICTATS AL ROC!!!!!

    una abraçada

    ResponElimina
  5. Hola Laura,

    haig de fer un pastís d ániversari i em sento perduda amb aquestes decoración , la meva filla fliparia amb el de la Hello Kitty, on es pot comprar tot el que cal? algun video recomenat?
    Gràcies

    Marta

    ResponElimina
  6. Hola Marta, si no has fet mai fondant jo et recomano, per anar més segura, que el compris. Hi ha botigues on line i físiques, però no sé on vius ni per quan ho necessites.

    A veure si em dones més detalls i et puc ajudar.

    ResponElimina