dimecres, 4 de maig del 2011

Nyoquis

Ingredients

1kg de patates
300g de farina
1 ou
sal

Ingredients per a la salsa

400g de tomàquet triturat
150g de bacon
orenga
olives negres

Elaboració

El primer que farem és preparar les patates. Les rentarem i les ficarem dins d'una olla amb aigua i sal. Posarem l'olla al foc i ho deixarem bullir fins que les patates siguin cuites (el temps dependrà del tamany de les patates).
Un cop cuites les pelare i les xafarem sobre la superfície de treball prèviament enfarinada. Afegirem la farina i la sal i ho treballarem una mica. Afegirem l'ou i ho acabarem d'amassar fins a obtenir una massa homogènia.

Per formar els nyoquis dividirem la massa i formarem cilindres llargs de 2 cm de diàmetre. Tallarem el cilindre cada 3 cm. Agafarem el nyoqui i amb una forquilla o amb una fusta ratllada li farem les estries.

Elaboració de la salsa

Tallarem el bacon a tires o a daus i el ficarem dins d’una paella. Un cop saltejat hi tirarem el tomàquet triturat i l’orenga. Ho courem fins que el tomàquet redueixi. Hi afegirem les olives i ho courem un minut més.

Per coure els nyoquis posarem una olla amb aigua i sal al foc i esperarem que arrenqui el bull. Quan bulli hi tirarem els nyoquis i quan aquests pugin a la superfície voldrà dir que ja estan cuits (normalment 2-3 minuts).

Barrejarem els nyoquis amb la salsa i ja ho podrem servir.

2 comentaris: