dissabte, 15 d’octubre del 2011

RECEPTA DEL 15: LASANYA DE MONIATO

Aquest mes, els fogons de la bordeta i xocolata desfeta ens proposaven fer una recepta que portés moniato. Vaig estar donant voltes per fer-ho una mica original, i al final se’m va acudir fer una lasanya de moniato.

 
Ingredients

2 pebrots verds grans
1 pebrot vermell gran
2 cebes tendres mitjanes
600g de carn picada
2 moniatos
400g de tomàquet triturat
Camagrocs
Oli i sal

Elaboració

Posem una olla amb aigua al foc i esperem que bulli. Quan arrenqui el bull hi fiquem els moniatos.


Tirem un raig d’oli en una paella i hi afegim el tomàquet triturat amb una mica de sal. A foc lent deixem que vagi reduint.

Tallem els pebrots (verds i vermell) i les cebes a dauets molt petits. Tirem un bon raig d’oli d’oliva verge en una paella i hi tirem les verdures tallades. Les salem i les saltegem fins que estiguin toves, però sense arribar a que siguin samfaina.

Un cop tinguem les verduretes en aquest punt hi afegim la carn picada i els camagrocs prèviament escaldats. Quan la carn estigui mig cuita hi afegirem el tomàquet reduït. Ho coem una estoneta més a foc baix. Ho rectifiquem de sal.

Quan els moniatos siguin cuits els deixem refredar.

Quan el moniato estigui tebi el pelarem i el tallarem a rodanxes per preparar la lasanya.

En el meu cas he fet servir un cèrcol per fer la lasanya. Posem el cèrcol sobre el plat i hi fiquem una capa de moniato, després una capa del sofregit de carn, després una altra capa de moniato, una altra de carn i per finalitzar una última capa de moniato.

Traiem el cèrcol, ho decorem i ja ens ho podem menjar! 


4 comentaris:

  1. Quina lasanya més bona! Guau. Una idea sensacional. M'encanta com l'has presentat en forma de timbal. I amb camagrocs, que bons!
    Gràcies per participar bonica.
    Un petonàs!

    ResponElimina
  2. He fet dues versions. La que es veu a la foto, substituint la pasta de lasanya per el moniato i n’he fet una altra on hi havia també les plaques de lasanya. La veritat és que per tenir pràcticament els mateixos ingredients tenien el gust molt diferent! Ara, que ja les he provat, ja puc dir que les dues versions han quedat boníssimes!

    ResponElimina
  3. Laura!! Quina bona pinta que té aquesta lasanya! Saps que va ser una de les primeres idees que vaig tenir al pensar en moniatos? M'hauré de treure l'espineta amb la pinta que fa!
    Moltes gràcies per particpar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una lasaña muy original.
    Me gusta la pinta que tiene.
    Besos

    ResponElimina