dissabte, 5 de novembre del 2011

PANELLETS


El cap de setmana passat vam anar a Cérvoles. Vam aprofitar el pont de quatre dies per fer cosetes a la “casa de la muntanya”. Estem fent l’escala de fusta que duu a les golfes i havíem de provar que quadressin els graons abans de fer la bona!

El dilluns vindrien a visitar-nos uns amics, la Laia, en Jaume i en Max. En previsió que potser plouria, vaig preparar la massa per fer els panellets per passar la tarda del dilluns a la vora del foc. S’estava de meravella fent els panellets al costat de l’estufa!
En Max i l’Arç van fer un panellet amb forma d'eriçó que portava pinyons, coco, cacau... vaja, una mica de tot!

Ingredients

1 quilo d’ametlla molta
600 sucre
300 d’aigua
3 clares d’ou
Els rovells per pintar

Gustos que vulgueu fer
Pinyons
Ametlla picada
Coco
Cacau
Codonyat
Nous

Elaboració


Posem l’aigua i el sucre en una cassola. Posem la cassola al foc i anem remenant fins que el sucre es fongui i quedi un xarop. Seguidament hi afegim l’ametlla molta i ho remenem fins a tenir una massa ben homogènia. Ho traiem del foc i ho fiquem dins d’un bol per deixar-ho refredar. Un cop la massa estigui freda hi afegim les clares d’ou sense batre. Ho amassem fins tornar a obtenir una massa ben homogènia.
Finalment ho tapem amb paper film i ho deixem reposar un mínim de dues hores a la nevera (es pot deixar d’un dia per l’altre).

Un cop tinguem la massa reposada, la traiem de la nevera i comencem a fer els panellets.

Fem porcions de la massa per tants gustos com vulguem. Nosaltres la vam dividir en sis porcions i vam fer els gustos següents:

Coco: Afegim coco ratllat al gust i ho amassem bé. Fem els panellets amb la forma que vulguem i els arrebossem amb coco ratllat.

Pinyons: Fem boletes i les arrebossem amb pinyons

Ametlla picada: Fem boletes o una altra forma i les arrebossem amb ametlla picada

Cacau: Seguirem el mateix procediment que el coco. Afegim cacau (nosaltres els vam fer amb Nesquik) a la massa i ho amassem bé fins que ens quedi la massa de color marró fosc. Fem boletes i les arrebossem amb cacau.

Codonyat: Fem un cilindre amb el tros de massa. Un cop el tinguem, passem el corró i l’aplanem. El farcim amb el codonyat i el tornem a enrotllar. Finalment l’arrebossarem amb sucre.


Nous: Fem boletes i les arrebossem amb sucre. A sobre hi clavem mitja nou.


Cocció

Un cop ja tinguem tots els panellets preparats posarem el forn a escalfar a 200º.
En una safata hi posem paper de forn i hi anem posant els panellets a sobre una miqueta separats. Els pintem amb el rovell i ja els podem enfornar uns 8-10 minuts (depenent del forn). Ha de quedar una crosteta per fora i melosos de dins. Si no teniu pressa deixeu passar un o dos dies abans de clavar-hi queixalada!



Cérvoles
El meu pare provant el motlle de l'escala. Sembla que va bé!




9 comentaris:

  1. Que bé que esteu a la casa de la muntanya! Enhorabona!

    I els panellets, molt bons!
    Nosaltres, com de costum, enguany també n'hem fet... Aquest cop, a part dels típics, n'hem fet d'anís i han quedat molt bons! Sempre es poden provar coses noves...

    ResponElimina
  2. Sí! la veritat és que aquest estiu hem fet bastantes coses! Sort en tenim dels pares que ens han donat un bon cop de mà!

    ResponElimina
  3. No veig els panellets de pinyons que dius que heu fet. Potser els de la foto son les escorrialles?
    Iaia Mo

    ResponElimina
  4. A la foto no hi surten perquè no ho he vist que no hi eren... ho he vist més tard!!! però si mires la safata es veuen!!!

    ResponElimina
  5. Quina sort poder gaudir d'un entorn tan fantàstic. Idel per fer els panellets a la vora del foc i amb aquests ajudants tan trempats.
    Us han quedat molt bé i segur que boníssims.
    Petons

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Carme! Precisament avui m'estava mirant el teu pastís de mousse de fruites del bosc!! mmmm boníssim!!!

    ResponElimina
  7. El panellet-eriçó va quedar boníssim!!
    Gràcies per acollir-nos tant bé a la casa de la muntanya!!

    ResponElimina
  8. Quan vulgueu podeu tornar!!! L'Arç estarà encantat!

    ResponElimina
  9. La Carme té raó... quina sort de poder fer els panellets a la vora del foc! Felicitats per aquets bloc que acabo de descovrir.
    Demà penjarem la nostre versió dels panellets amb olis essencials.

    ResponElimina