dimecres, 30 de novembre del 2011

PASTÍS DE CAQUI


Ingredients

Per a la base

1 làmina de pasta brisa

Per a la crema pastissera

3 ous
100g de sucre
40g de maizena
500g de llet
½ cullerada de sucre de vainilla

Per a la decoració

2 caquis
Gelatina en pols
Aigua
30g de sucre

Elaboració

Posem la pasta brisa en el motlle i la punxem amb una forquilla perquè no pugi. Escalfem el forn a 180º i hi coem la pasta brisa uns 20 minuts o fins que estigui dauradeta.

Mentre tenim la pasta brisa al forn anem fent la crema pastissera. Fiquem tots els ingredients de la crema pastissera en un cassó. Posem el cassó al foc i ho anem remenant fins que espesseixi. No deixem de remenar perquè si no se’ns faran grumolls. Quan tinguem la textura desitjada ho retirarem del foc i deixarem que es refredi una mica.

Omplim la pasta brisa amb la crema pastissera.

Tallem el caqui a rodanxes i després per la meitat (o com ens agradi). Anem col·locant les làmines de caqui sobre la crema pastissera fins a cobrir tot el pastís.

Finalment fem una gelatina per abocar sobre el pastís. La podem fer amb làmines de gelatina o amb gelatina en pols. Aquest cop l’he feta amb gelatina en pols. Agafem el sobre de gelatina i seguim les instruccions que ens digui, dependrà de la marca que comprem. Haurem de dissoldre la gelatina amb aigua i sucre i després l’abocarem sobre el pastís i el ficarem a la nevera per tal de que qualli.

4 comentaris:

  1. Hola Laura! No coneixia el teu blog. M'agraden les teves receptes... i com les presentes, molt xules! T'adjunto a la meva llista de blogs, oks? a reveure!

    ResponElimina
  2. El caqui no l'hauries d'haver posat dins el plat?
    MMo

    ResponElimina
  3. En sé d'un parell que si veiessin aquesta recepta els dóna un infart. Així que me l'apunto per soprendre'ls! Es veu deliciós... Nyam!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Marines!

    Mama... tu sempre tant...

    ResponElimina