dijous, 24 de novembre del 2011

PATATES AMB FREDOLICS I ROSTILLONS




Per fi aquest cap de setmana hem pogut satisfer la nostra febre boletaire! I ho hem fet collint 4 cistells de fredolics! Com m’agraden, fins i tot més que els rovellons!

Cada any, em ve la mateixa imatge al cap quan cullo el primer fredolic: patates amb fredolics i rostillons! 
Mmm això sí que és un plat de tardor!

Ingredients

1,2 kg de patates
Fredolics
8 talls de cansalada blanca
4 grans d’all
Aigua de bullir les patates
Sal

Elaboració

Pelem les patates i les tallem a trossos. Les posem a bullir fins que estiguin ben toves.

Tallem la cansalada a daus i la fregim a la paella. Un cop estigui ben rossa la reservem en un plat i guardem el llard que haurà fet.

Posem una paella al foc i hi fiquem els fredolics, que prèviament haurem netejat. Els coem fins que s’hagin begut tota l’aigua que fan. Un cop s’hagin begut l’aigua, hi afegim una mica de l’oli que ha deixat anar la cansalada i 4 grans d’all tallats per la meitat. Els fregim una miqueta més i els reservem.

En una paella o cassola de ferro colat hi fiquem les patates i les aixafem fins a fer-ne puré. Per tal que s’aixafin millor hi tirem una mica de l’aigua amb la qual les hem bullides. L’aigua li poseu en funció de com vulgueu que us quedi d’espès o clar el puré.

Un cop tinguem el puré amb la textura desitjada, hi afegim els rostillons i els fredolics. Hi tirem un altre raig de llard ben generós i ho fregim tot a poc a poc. Si teniu paciència, coeu-ho a foc baixet i deixeu-ho enrossir.

4 comentaris:

  1. Impressionant!
    És com una espècie de Trinxat del Berguedà? :)

    ResponElimina
  2. I a més a més els rostillons els vaig fer de cansalada de senglar! El meu tiet sempre em dóna senglar i el dilluns, quan el vaig preparar per fer-ne civet li'n vaig treure la cansalada i la vaig fer servir per fer els rostillons!! va quedar boníssim! d'aquí uns dies penjo la recepta del civet que també va quedar molt bo!

    ResponElimina
  3. m'ha fet molta gràcia això dels rostillons, aquí també es diu (o es deia, que tot es perd). em sembla un plat de temporada ideal, i més acompanyat d'aquesta botifarra negra!

    ResponElimina
  4. Aquestes patates han de ser brutals! m'encanta la presentació del plat, aquesta buti li fa moooolt el pes ;)

    ResponElimina