dimarts, 13 de desembre del 2011

ESCUDELLA DE GALETS FARCITS DE CARN

Ingredients

Per fer el brou:
3 pastanagues grans
3 patates grans
2 porros
1 tros d’api
1 xirivia
1 nap
½ pollastre (la part del pit)
1 os de porc salat
2 ossos d’esquena de porc
1 os de vedella
1 tros de vedella
1 peu de porc tallat per la meitat
Galets
Carn magra picada
Pebre
Sal

Elaboració

Primer de tot fem el brou. Posem dins d’una olla tots els ingredients de fer el brou i l’omplim d’aigua fins dalt. Afegim una mica de sal i ho posem al foc. Ho fem bullir fins que redueixi 5 o 6 dits (unes 3 hores). Ho podem bullir més o menys hores, com més estona bullim el brou més fort de gust ens quedarà. Quan comenci a bullir veurem que a sobre s’hi va quedant una espuma, l’anem traient conforme es vagi formant.

Mentre el brou va bullint podem preparar la carn i els galets. Agafem la carn magra picada i la salpebrem al gust. Un cop salpebrada ja podem farcir els galets amb la carn. La quantitat de carn i els galets anirà en funció dels que vulguem fer.

Un cop tinguem el brou fet el colem i el posem en una altra olla. Posem la quantitat que vulguem i esperem que troni a arrencar el bull. Quan bulli hi afegim els galets i ho deixem coure els minuts que ens indiqui la pasta (normalment uns 10 – 15 minuts).

I la carn del brou? Doncs amb ella en podem fer croquetes, és el què vaig fer jo i van quedar boníssimes. Ho sigui que en breu us en penjaré la recepta.

3 comentaris:

  1. Una escudella boníssima. Ja tinc ganes de veure les croquetes.
    Petons

    ResponElimina
  2. Molt bona proposta farcir els galets!! jo no ho he fet mai, però aquest Nadal els gaudirem així.. petons,

    ResponElimina
  3. مثلما عند شركتنا أفضل الشاحنات التي تستخدم في عملية نقل الأثاث للموقع الحديث والتي تكون مستعدة على نحو جيد لعدم تعرض الأثاث لأي ضرر خلال الطريق، بعكس أثمانها المميزة التي لم تجدوها إلا تملك.شركة نقل عفش
    شركة نقل عفش من الرياض الى الدمام
    شركة نقل اثاث من الرياض الى الدمام
    شركة نقل عفش بخميس مشيط

    ResponElimina