divendres, 23 de març del 2012

TAGLIATELLE AMB LLOM, CANSALADA I SALSA DE CEBA



Per fi he estrenat la màquina de pasta! La veritat és que em va agradar moltíssim. S’ha de dir que alguna vegada ja havia fet raviolis però els havia fet amb el corró... i no van quedar massa prims... vaja.. que com que no en vaig quedar gens satisfeta no m’havia tornat a plantejar a fer pasta.
Feia mesos que em tornava a voltar pel cap fer pasta, però ja vaig decidir que sense la màquina no ho tornaria a provar. Després de donar-hi voltes i més voltes i pensar si realment l’aprofitaria, em vaig decidir i me la vaig comprar!
Avui us puc dir que no em vaig equivocar!!!

El primer dia vam preparar un munt de pasta. Vam fer raviolis de ceps, també raviolis d’espinacs i com és evident no vam poder evitar provar l’accessori per tagliatelle i spaghetti!

Doncs bé, aquests tagliatelle són casolans. Avui no us posaré la recepta que vaig fer servir per a la pasta. Quan pengi la recepta dels raviolis si que ho faré.

Ingredients

Pasta fresca (tagliatelle)
1 ceba gran
1 got de crema de llet
1 got d'aigua
4 talls de cansalada virada
3 talls de llom
Julivert fresc picat
Alfàbrega fresca picada
Sal i oli

Elaboració

Si ens volem fer la pasta haurem de començar per preparar la massa, fer els tagliatelle i deixar-los sobre una capa de semolina per tal de que no s’enganxin. En el cas que ho fem amb pasta comprada ens saltem aquest pas.

Per preparar l’acompanyament ho farem posant una paella al foc amb un raig generós d’oli. Tallarem la ceba a juliana i la ficarem dins la paella. La courem força estona fins que ens quedi de color caramel. Hi afegirem el got d'aigua i deixarem que redueixi. Quan hagi reduït hi afegirem la crema de llet i ho deixarem reduir una mica. A continuació hi ficarem el llom tallat a tires llargues i la cansalada virada que prèviament haurem saltejat en una paella sense oli. Ho barrejarem fins que el llom estigui cuit. Finalment ho rectificarem de sal i ho reservarem.

A continuació posarem una olla amb aigua al foc i esperarem que arrenqui el bull. Bullirem la pasta seguint les indicacions del fabricant. Si ens l'hem fet nosaltres amb uns 3 minuts ja estarà llesta.

Un cop bullida l'escorrerem i li passarem un raig d’aigua freda per sobre. Seguidament afegirem la pasta dins de la salsa i ho courem un parell de minuts.

Finalment ho emplatarem i per sobre hi tirarem el julivert i l’alfàbrega picades.


3 comentaris:

  1. Jo tinc la maquina pero encara no l'he estrenat!! Quina pena, pero ja ho faré! Aquesta recepta es bonissima, m'ha agradat!
    Petons

    ResponElimina
  2. Ei Roser, vaig estar pensant si me la comprava o no.. i ara n'estic súper contenta! Ja n'he fet diverses vegades i queda boníssima!

    Anima't i estre-na-la!!!

    ResponElimina
  3. القراد والفاقوس حيوانات ضئيلة جد، العديد منها مؤذي بالحيوانات كالفاقوسة الدقيقة التي تسبب الحكاك للكلاب، والعقارب مشهورة بأنها شرسة سامة إلى أقصی حاجز.، والواقع أنها تلتجئ إلى الهروب حين تتمكن من هذا، أما لدغاتها المؤلمة للغايةً فإنها طفيفاً ما تكون قاتلة، وهي لا تتشابه عن العناكب في أنها لا تضع بيضاً وفي أنها تعنى بصغارها .
    شركة النجوم لمكافحة الحشرات
    شركة مكافحة الصراصير بالرياض
    شركة مكافحة فئران بالرياض
    شركة مكافحة النمل الابيض بالرياض

    ResponElimina