divendres, 5 d’octubre del 2012

BLINIS DE SALMÓ FUMAT I FORMATGE DE CABRA



Ahir per sopar vaig fer blinis que em van servir de plat únic i de postres!

L’Àlex ha marxat a la casa de la muntanya a fer la cuina! Quines ganes tinc de veure-la! Fa dies que dono voltes al color de la paret, a les decoracions... aixx... quins nervis!

Bé... tornant al tema. Com que ell ha marxat, la meva mare ha vingut casa per ajudar-me amb l’Arç.

Ahir per sopar els hi vaig fer aquests blinis. De postres, a l’Arç li’n vaig fer un amb nocilla, a la meva mare, amb nata i ametlles torrades filetejades!

Amb un tres i no res vaig tenir llest un sopar boníssim!


Només us he posat la foto del blini de salmó.. les postres no vaig tenir temps de fotografiar-les que ja les tenien dins de la boca!

Ingredients per a 10 unitats d’uns 10 cm de diàmetre

Massa
190g de llet
1 ou
35g de mantega
20g de sucre
1/2 Cullerada de sal
125g de farina
3 cullerades de llevat químic

Guarnició
Formatge de cabra
Salmó fumat
Cogombrets
Orenga i alfàbrega

Elaboració

Posem tots els ingredients en un bol i els batem fins aconseguir una massa ben homogènia.

Si ho fem a la thermomix batrem els ingredients de la massa 30 segons a velocitat 5. Obrirem la tapa, farem baixar la massa de les parets i tornarem a batre 15 segons a velocitat 5.

En una paella untada amb oli hi tirarem una cullerada de massa fent una rodona d'uns 10 cm de diàmetre (o al vostre gust). Quan comencin a sortir bombolletes la girem i l'acabem de coure per l'altra banda.

Un cop tinguem tots els blinis,  posem salmó al centre, el formatge de cabra, els cogombrets tallats a làmines o a rodanxes i ho acabem de decorar amb una mica d’orenga i alfàbrega. 

5 comentaris:

  1. No havia escoltat mai el nom d'Arç.......uns blinis perfectes

    ResponElimina
  2. M'estic aficionant a fer receptes amb els blinis i són tot un món. El de ta mare devia ser impressionant! Una abraçada

    ResponElimina
  3. I tant Laura! En un moment, un sopar boníssim! El salmó amb formatge és una delícia, i els blinis em recorden la meva època a Rússia. Espero les postres, que avui no has tingut temps però segur que també vau llepar-vos-en els dits!

    ResponElimina
  4. Blinis?? mare meva...em faltaria una altra vida per a conèixer tot aquests plats i tècniques! no n'havia sentit a parlar mai. I a més amb salmó i formatge de cabra! Quin vici
    Jordi

    ResponElimina