dimecres, 14 de novembre del 2012

ESTOFAT DE VEDELLA AMB BOLETS





Ingredients

1 kg de carn de vedella tallada a daus
1,5 kg de bolets (rovellons, llenegues, fredolics...)
1l de brou
2 grans d’all
1 ceba gran
1 tomàquet madur gran
1 cullerada de farina
Sal i oli
Llorer

Elaboració


Primer de tot renteu i talleu els bolets. Els fiquem en una paella i els coem fins que hagin tret l’aigua i se l’hagin tornat a veure. Els reservem.

En una paella hi tirem un raig d’oli abundant i hi fregim els daus de vedella. No cal que quedin cuits de dins, els hem d’enrossir per les quatre cares. Els retirem de la paella i els reservem.

Saltegem dos grans d’all amb l’oli de la carn. Quan comencin a estar daurats hi afegim la ceba tallada ben fina. Quan sigui rossa li afegim el tomàquet que prèviament haurem pelat i tallat a dauets. Ho sofregim tot fins que redueixi.

Un cop reduït hi tirem una cullerada ben plena de farina i ho coem un parell de minuts més.

Ara hi afegim la carn i ho cobrim amb el brou.

Ho coem a foc mig durant una hora. Quan hagin passat 30 minuts hi afegim els bolets. Ho deixem acabar de coure uns 30 minuts més. 

9 comentaris:

  1. La vedella amb bolets es boníssima. Quin goig de paella i cistellets!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. És molt bona la vedella amb bolets rovellons, tot i que a mi m'agrada més amb llanegues, pel gust que dóna a la carn. En tot cas, quin munt de rovellons, Laura!! Fan molt de goig!!!

    ResponElimina
  3. La teva recepta m'encanta, però.....el cistell ple de bolets encara més!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Crec que be, pero tambe crec que et queda una mica per fer badella amb bolets com deu mana, pero perfecta per la teva par!!!

    ResponElimina
  5. Crec que be, pero tambe crec que et queda una mica per fer badella amb bolets com deu mana, pero perfecta per la teva par!!!

    ResponElimina
  6. Crec que be, pero tambe crec que et queda una mica per fer badella amb bolets com deu mana, pero perfecta per la teva par!!!

    ResponElimina
  7. Collons Angel Romero, si critiques que li queda una mica per fer la "badella" com deu mana, si et queda a tu, per escriure d'una forma decent.

    No em queda clar si ho cous finalment tot mitja hora i mitja hora més amb els bolets o una hora i mitja hora més amb els bolets. Gràcies

    ResponElimina
  8. Hola nois! la veritat és que cada "maestrillo tiene su librillo" i m'agrada molt improvisar. No sempre ho faig de la mateixa manera :)

    Jonàs, en aquest cas el total és una hora, però com he dit abans no tot és exacte. Depèn dels bolets, de si t'agrada més reduït... Espero haver-te ajudat! :)

    ResponElimina
  9. Angel, si tastes la vedella amb bolets o el civet de senglar amb bolets que faig, canviaràs d'opinió! ;)

    ResponElimina