divendres, 25 de gener del 2013

OSSOBUCO DE GALL D'INDI AMB VERDURES


Ja torno a estar activa a la cuina! Últimament em passen les setmanes que ni me n'adono. Dimecres al matí feia un fred que pelava i vaig pensar: quina és la millor manera de fer-lo passar? Doncs entrant a la cuina i fent una recepta que s'estigui estona als fogons i desprengui calor. He, he! Al mateix temps vaig posar a bullir verdura i no us podeu imaginar quina temperatura va agafar la cuina. Vaja, com quan fas brou; que et queden tots els vidres entelats.

Doncs vinga, ja no m'enrotllo més i us deixo la recepta.

Ingredients

8 talls d’ossobuco
1 porro
1 pastanaga
1 carbassó
½ pebrot vermell
1 pebrot verd
3 tomàquets pelats
½ litre de brou
Oli
Sal
Pebre

Elaboració

Tallem totes les verdures a brunoise (a daus petits). Posem al foc una paella amb oli, hi tirem les verdures i les saltegem. Abaixem el foc i deixem que faci una mica de xup xup. Mentrestant, en una altra paella amb oli, hi marquem l’ossobuco (que prèviament haurem salpebrat). El fregirem de cada banda perquè ens quedi dauradet. Un cop marcat, afegim l’ossobuco dins la paella on hi teníem les verdures. 


Hi aboquem mig litre de brou, ho tapem i ho deixem coure una horeta a foc baix-mig.
Passat aquest temps ho destapem i ho deixem coure 15 minutets més.

Si voleu una salsa lligada podeu passar les verdures pel passapurés o tirurar-les amb el túrmix.
Jo aquesta vegada les he deixades senceres.

5 comentaris:

  1. M'agrada la recepta! Perquè no vol pressa i perquè deu estar de muerte!! L'ossobuco no sé què té que és una carn que amara totes les salses. bravo, laura! I a seguir fent ossobuco, que avui també fa molt fred! he he. Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Un plat perfecte per un dia fred com avui, i com el dimecres. Quin gust estar a la cuina i poder disfrutar de l'escalforeta dels fogons... petons!

    ResponElimina
  3. Des de casa meva sento l'oloreta!!! Aquest tipus de plats m'encanten...... a part de ser molt gustosos, són molt còmodes de fer. Els prepares, els deixes reposar....ideal per preparar-los d'un dia per l'altre o per fer-los el cap de setmana i menjar-lo entre setmana!!
    Salut i petons!
    Olga

    ResponElimina
  4. Gràcies noies!! avui he fet un arròs amb la salsa de verdures que va quedar. Hi he afegit uns talls de botifarra i ha quedat un arròs boníssim!!!!

    ResponElimina