dilluns, 29 d’abril del 2013

SARA DE MOKA


Aquesta recepta va dedicada a la meva mare, a la meva iaia i a la meva cosina! 3 Montserrat! I és que aquest pastís el vaig fer per santa Montserrat. A la meva mare li va agradar moltíssim, espero que a vosaltres també.  És una adaptació del llibre de rebosteria de la thermomix.

Ingredients per al pa de pessic

120g de sucre
120g de farina
4 ous

Ingredients per al farcit

140g de sucre
70g d’aigua
250g de mantega
2 cullerades de cafè soluble
1 cullerada d’aigua

Ingredients per al muntatge

1 cafè
Ametlles filetejades per decorar

Elaboració

Primer de tot farem  el pa de pessic. En un bol o en una batedora posem els ous i el sucre. Ho batem uns 12 minutets a velocitat mitja. Després afegim la farina tamisada i ho barregem amb molt de compte fins que quedi una massa homogènia.
Aboquem la massa en una safata de forn prèviament pintada amb mantega o oli. Ho fiquem 10 minuts al forn que prèviament haurem escalfat a 180º.

Un cop cuit el pa de pessic el traiem del forn i el tallem en 4 trossos. Ens serviran per posar-los un damunt de l’altre i fer 4 pisos.

Ara farem la crema de mantega. Primer farem un almívar. En un cassó posarem l’aigua i el sucre i ho posarem al foc uns 5 minuts. Passats aquests minuts hi tirarem les dues cullerades de cafè soluble que haurem dissolt amb la cullerada d’aigua. Ho remenem bé i ho deixem que es refredi completament.
Posem la mantega a temperatura ambient en un bol i la batem amb unes barilles fins que ens quedi una pomada. Sense deixar de batre anem tirant l’almívar fred a poc a poc. Ho batem fins que ens quedi una textura ben llisa.

Ara fem un cafè i amb un pinzell pintem la primera planxa de pa de pessic. Un cop pintada hi escampem una capa de crema de mantega. Repetim la mateixa operació a cada capa. Quan haguem posat l’última capa cobrim tot el pastís amb la crema restant.

Ja només ens falta enganxar les ametlles filetejades sobre la crema. Les hi podem posar cures o en el meu cas les he distribuït sobre una safata de forn i les he ficat al forn amb grill uns 2 minuts! Aneu amb compte que es torren súper ràpid!!!!

Espero que us agradi! No us espanteu per la parrafada! És Molt senzill de fer!



10 comentaris:

  1. Uau! Genial, Laura! A mi la sara no m'agrada gaire precisament per la mantega que porta dins. Però si és de mokka m'atreviria a fer-hi queixalada...! T'ha quedat preciós. Petons

    ResponElimina
  2. quin pastís més re-bo!! el cafè li déu donar una toc especial!

    ResponElimina
  3. MMmmmm que buena la almedrita, te ha quedado un corte muy bonito :)

    ResponElimina
  4. Renoi quin postre més bonic, jo tampoc sóc gaire de la mantega però si hi ha cafè...

    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta, tinc gana!
    Un petonet :)

    ResponElimina
  6. Aquesta Sara és perfecta!! Què bé que t'ha quedat!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Mooooltes gràcies!!!! Aquesta dedicatòria tan dolça si que és un bon regal de Sant...llàstima que no el pogués provar! ;-) Amb xocolata també es pot fer??? Molts petons.

    ResponElimina
  8. Avui l' hem fet!, bonissim! Per cert pot ser que manqui el llevat al pa de pessic?

    ResponElimina
  9. Fa molt bona pinta!!! :) He descobert el teu bloc fa molt poquet però m'agrada!! Per això l'he nominat per un premi...espero no et sabrà greu! Si et sembla pots donar-hi un cop d'ull al meu bloc:http://bruixesalacuina.blogspot.ch/p/gratitud.html
    Salutacions i segur que tornaré!! :)

    ResponElimina
  10. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina