dijous, 8 de març del 2012

CUPCAKES DE XOCOLATA



Finalment ha arribat el gran dia! Tenia un desfici incontrolat de fer cupcakes! L’espera s’ha fet llarga perquè pel camí m’he fet un munt de preguntes.

-Quina base faré? Quin buttercream és el més adient? I si no em surt la textura?... aix.. quins nervis!

Un munt de preguntes i afirmacions han passat pel meu cap i he anat saltant de pàgina en pàgina fins que vaig veure la llum. www.objetivocupcake.com em va deixar meravellada. Em vaig repassar la pàgina de dalt a baix i vaig seguir els consells (no ben bé al peu de la lletra) per tal d’aconseguir l’èxit en el meu primer cupcake!

És cert que recomanava fer una buttercream més senzilla per al primer cop, però jo m’hi vaig tirar de cap i vaig provar de fer els seus cupcakes de xocolata amb buttercream de xocolata.

I quina il·lusió em va fer quan veia que la buttercream creixia!

Us he de dir que l’experiència ha estat fantàstica i que al final ja he apaivagat la meva fal·lera!
Aquí us penjo la recepta.Vista l’experiència i que se m’ha fet més fàcil que no em pensava, amb els propers ja experimentaré!



Ingredients per al cupcake o magdalena

3 ous
210g de sucre
175g de farina
180g de mantega
4 cullerades de cacau pur en pols
1 sobre doble de gasificant (sobre blanc i lila)
100ml de llet

Elaboració

Escalfem el forn a 150º (amb el programa: dalt, baix i turbo). Si ho feu sense turbo ho feu a 160º

En un bol tamisem la farina, el gasificant i el cacau.

Batem el sucre amb la mantega fins aconseguir una textura cremosa. Ho podem fer amb la batedora, amb les barilles, amb la thermomix...

Quan estigui la massa cremosa hi anem afegint els ous un a un. Si fem servir la termomix ho podem deixar a velocitat 3 i hi anem tirant els ous.

A continuació hi afegim la meitat de la barreja de farina i cacau. Ho barregem bé. Hi afegim la llet i ho tornem a barrejar. Finalment afegim la resta de farina i cacau.


Repartim la barreja en els diferents motlles. Els omplim fins a les 2/3 parts.


Finalment els enfornem uns 20 minuts o fins que l’escuradents ens surti net.

Els traiem del forn, esperem 5 minutets i els traspassem sobre una reixeta perquè es refredin.
No els deixeu dins del motlle, ja que podria ser que els papers es desenganxessin.


Ingredients per a la buttercream

100g de xocolata amb llet
250g de mantega
250g de sucre llustre
1 cullerada de llet

Elaboració:

Primer de tot fonem la xocolata al bany maria. La deixem que es refredi. L’hem de deixar refredar però no fins el punt que es posi  dura altre cop.

Amb la batedora o thermomix batem els 250g de mantega (a temperatura ambient) amb els 250g de sucre i la cullerada de llet. Ho batem bé fins que la barreja quedi ben homogènia. Si ho fem amb la thermomix primer ho batrem a velocitat 3 i quan els ingredients estiguin integrats posarem la papallona i programarem un parell de minuts a velocitat 3.

Amb una espàtula abaixem la barreja i tornem a batre una mica més fins aconseguir una barreja ben homogènia. Sabrem que està al punt perquè  s’anirà tornant més blanca.

Ara ve el pas més difícil que és afegir-hi la xocolata. Com he dit abans, la xocolata no pot estar calenta, però tampoc massa freda. Afegim la xocolata sense deixar de batre (en el cas de la thermomix ho posem a velocitat 3). Ho batem uns 2 minuts i si encara està una mica líquid ho batem algun minutet més.

Penseu que si la xocolata és més calenta del compte farà que la mantega es fongui i no ens sortirà el buttercream.

Muntatge

Posem la buttercream dins d'una màniga pastissera. Podem fer servir una boquilla de wilton M1. Jo he fet servir una stadler però he de dir que m'agrada més la M1. 

Feu un cercle començant de fora cap a dins i ho acabeu amb una punxeta.

Si voleu hi podeu posar purpurina o altres toppings. Deixeu volar la imaginació! Jo no hi he posat res més perquè he quedat tant meravellada que em sortís que he fet les fotos de pressa i corrents (no fos cas que el frosting es fongués). Però us he de dir que no, que està ferm i xulo com quan l'he fet!





9 comentaris:

  1. Te n'has sortit molt bé, Laura! I això de fer servir la màquina de boles gelats per posar-ho a l'interior fa molta gràcies! Només lamento no poder tastar els teus cupcakes...:-( petonet!

    ResponElimina
  2. per ser que és el primer cop que en fas t'han quedat d'experta!! I això que llegint la recepta, en la buttercream hi ha feina i s'ha de controlar tot molt be! ufff jo tambe fa temps que en tinc moltes ganes de fer cupcakes però se'm fa una mica dur i difícil... Algun dia ho intentaré pero!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Des del dia que vaig sentir el teu blog al programa del Món a RAC1 ja em tens d'incondicional. M'agrada molt el teu blog, les receptes, la manera d'explicar-les i les fotos. T'aniré seguint.
    Ah! i aquestes cupcakes són fantàstiques!! Me'n menjaria una ara mateix!

    ResponElimina
  4. Perdó, em dic Lídia...

    ResponElimina
  5. Marina, va molt bé l'eina per servir boles ja que et queden tots iguals. Estic contenta de com m'han quedat! I súper esponjosos!!

    Roser, jo em pensava que no em sortirien tant xulos a la primera!! i estic contenta!!

    Lídia, molts gràcies per tot! estic encantada que t'agradi el meu bloc.

    ResponElimina
  6. Perfecte!!

    i xulos!! xulos!! com ells sols.

    Felicitats Laura!!

    ResponElimina
  7. Gràcies Jordi!! la veritat és que estic molt contenta de com em van sortir!! tothom em va dir que eren boníssims!!!!

    ResponElimina
  8. Tiene una pinta exquisita!!! Pero se puede hacer la buttercream sin el chocolate con leche?

    ResponElimina
  9. Si claro, mi punto de curz, puedes usar xocolate negro si quieres.

    saludos

    ResponElimina