diumenge, 15 d’abril del 2012

RISOTTO DE CAMAGROCSI ja torna a ser dia 15! Aquest mes, els fogons de la bordeta i xocolata desfeta, ens proposaven l'arròs!

Doncs amb l'arròs he decidit fer aquest genial risotto de camagrocs!

Els camagrocs (Cantharellus lutescens) són uns dels bolets que m’agraden més. Sempre en tinc el congelador ple i em duren tot l’any!
Per congelar-los heu de fer que arrenquin el bull. Jo guardo l’aigua que van deixant anar i també la congelo. Després, aquesta, em serveix de brou.

Des de que em vaig comprar la thermomix el risotto ja no l’he tornat a cuinar de manera tradicional. De totes maneres us deixo les dues versions, amb i sense thermomix.


Ingredients
 • 300g d’arròs
 • 200g de camagrocs cuits
 • 50g d’oli
 • 100g de ceba picada
 • 50g de parmesà ratllat
 • 30g de mantega
 • 850g d’aigua de camagrocs o brou vegetal
 • 1 got de vi blanc
 • Sal i pebre
 • 2 grans d’all


Elaboració

Si tenim els camagrocs frescos els ficarem dins d’una paella i esperarem que vagin traient el suc. A mida que el vagin deixant anar el retirem i el reservem.
Un cop hagin deixat anar tota l’aigua hi tirem un raig d’oli generós i un parell de grans d’all, pelats i partits per la meitat. Els fregim fins que quedin cruixents.

En una paella de ferro colat hi fiquem els 50g d’oli i l’escalfem. Piquem la ceba o la ratllem i la fregim un parell o tres de minuts. A continuació hi fiquem l’arròs i el saltegem un parell de minuts. Tirem el got de vi dins l’aigua de camagrocs i ja la podem anar incorporant a l’arròs. Li anem afegint de mica en mica. Ho deixem coure uns 16 minuts i ho anem remenant molt sovint. Passat aquest temps hi afegim la mantega, el parmesà, el pebre al gust i ho rectifiquem de sal. Ho acabem de coure un parell de minuts sense deixar de remenar.

Serviu-lo i mengeu-vos-el al moment!

Elaboració amb thermomix

La primera part la podem fer de manera tradicional. Si ho fem amb la thermomix l’haurem d’obrir  sovint per tal de treure el suc dels camagrocs. Si teniu els camagrocs ja congelats us salteu aquest punt, si els teniu frescos  els ficarem dins d’una paella i esperarem que vagin traient el suc. A mida que el vagin deixant anar el retirem i el reservem.
Un cop hagin deixat anar tota l’aigua hi tirem un raig d’oli generós i un parell de grans d’all, pelats i partits per la meitat. Els fregim fins que quedin cruixents.

Posem els 50g d’oli al vas de la thermomix i programem 1 minut a 100º a velocitat 1. Seguidament hi fiquem la ceba i la triturem a velocitat 4-5 uns quants segons. Ara fregim la ceba durant 3 minuts, a 100º a velocitat 2.
Ara fiquem la papallona dins del vas i hi tirem els camagrocs i l’arròs. Ho programem un minut, 100º a velocitat 1. Ara barregem el caldo amb el got de vi i programem la thermomix uns 16 minuts, 100º a velocitat 1. Mica en mica hi anirem tirant el brou o suc de camagrocs.
Quan hagi passat aquest temps hi afegim la mantega, el parmesà, el pebre i ho rectifiquem de sal. Finalment programem 2 minuts, 100º a velocitat 1.

Un cop acabat el temps ja el podeu servir!

6 comentaris:

 1. Caram la thermomix, fa uns risottos espectaculars la tia! Encara que estic segur que sense la teva mà no seria el mateix! Els camagrocs m'entusiasmen, i els risottos també... o sigui que m'apunto sense dubtar-hi! jejeje
  Moltes gràcies per participar guapa, no t'oblidis de deixar-nos l'enllaç!
  Petonets
  Sandra

  ResponElimina
 2. jo també tinc camagrocs, però jo quan els anem a buscar, com en trobem moltíssims, els asseco

  Jo també els he cuinat amb arròs....deliciós

  ResponElimina
 3. Qualsevol mena de rissoto m'encanta!!! Aquesta cremositat... T'ha quedat genial!! Petons

  ResponElimina
 4. Jo vull la Thermomix!! Però com no la tinc, hauré de fer-lo "a mà"... ;)
  Una proposta sensacional. Com m'agraden els camagrocs... Em tornen boja! I amb arròs estan de vici! M'encanta!
  Moltíssimes gràcies per participar!
  Petonets!

  ResponElimina
 5. Laura!!
  m'estas provocant!!
  Aquestes fotos no és poden penjar en un blog... se ma entelant la pantalla...
  Jo tinc un altre robot, el de la taurus i el "pajaru" és comporta... per fer arrosos no l'utilitzo, parlarem amb ell aviam...
  Un peto

  ResponElimina
 6. Gràcies a tots!!
  Ei Marina!! sense thermomix també surten bé!!! Ei Jordi segur que el teu "pajaru" es comporta i et farà un bon arròs! però si el fas de manera tradicional ja veuràs com també queda boníssim!

  ResponElimina