dilluns, 19 de novembre del 2012

CONSERVES DE BOLETS


Es nota que aquesta temporada hem trobat força bolets! Les tres últimes entrades de receptes n'inclouen i encara en tinc més de preparades!

Quan és bona temporada i no es dóna a l'abast, s'han de buscar maneres alternatives de conservar els bolets per poder-los gaudir més endavant. 

A casa els conservem de dues maneres.

Una és congelant-los. Ho fem de la manera següent: rentem els bolets, els coem fins que treguin tota l'aigua i se la tornin a veure. Els posem en tuppers o bosses de congelar i cap al congelador. En el cas dels camagrocs, quan treuen l'aigua els hi vaig retirant i la congelo. Així quan faig risotto utilitzo aquella aigua.

I l'altra manera de conservar-los és en oli. Alguna vegada també ho he fet amb vinagre, però perden més el sabor. 

Ingredients

500g de bolets (en aquest cas rovellons i llenegues)
1/2l d’aigua
½ vas de vinagre blanc
4 grans d’all
2 fulles de llorer
romaní
Una mica de pebre en gra
Oli d'oliva verge.

Elaboració 

Fiquem en una olla tots els ingredients, menys els bolets i l’oli. Deixem que arrenqui el bull i hi afegim els bolets. Els bullirem uns 7 minuts.

Un cop bullits els estirem sobre un drap fins que siguin freds i eixuts.

Un cop freds, fiquem els bolets, els alls i una mica de pebre dins dels pots. A sobre de tot hi col·loquem una fulla de llorer i una mica de romaní. Omplim els pots amb oli fins que quedin ben coberts. Piquem el pot sobre la taula per tal de que l'oli arribi a tots els racons, i l'acabem d'omplir. 

Tapem els pots i els deixem reposar! Per Nadal estaran perfectes.

Nota: consumiu-los abans de 8 mesos per tal que l’oli no es faci malbé.

4 comentaris:

  1. Jo sempre en tinc al rebost de les que fa ma mare, són boníssims per un aperitiu. Amb oli suposo que deu ser diferent, ho provaré! una abraçada!

    ResponElimina
  2. Ben fet, Laura! Així ja tens bolets tot l'any! Que són ben bons i s'ha d'aprofitar. Petons

    ResponElimina
  3. Normalment els guardo congelats, però els petits, provaré de fer-los com dius, així poder-los posar com a tapa per les festes.
    Petons

    ResponElimina
  4. Què bo!!... a mi no me'n sobre mai! hehehe També deso l'aigua de coure-ls o d'hidratar-los per a estofats o risottos.

    ResponElimina