dijous, 12 de desembre del 2013

CALAMARS O SÍPIA A LA MALLORQUINA



Aquesta recepta l'he tret del llibre "pescados y mariscos" amb thermomix. Primer vaig fer els calamars i he de dir que la salsa va quedar molt reduïda (mireu la foto) però eren boníssims!! Com que els van agradar tant vaig pensar que ho tornaria a fer però amb sípia. I també va quedar boníssima! amb la sípia que va quedar, l'endemà en vaig fer uns fideus per llepar-se'n els dits!

I ja no m'enrotllo més i us deixo la recepta. Us deixo les dues versions, amb i sense thermomix

Ingredients

  • 2 grans d'all
  • 350 g de ceba
  • 50 g d'oli d'oliva vergeç
  • 200 g de tomàquet triturat
  • 1500 g de calamars o sípia
  • 1/2 pastilla de brou de peix
  • 30 g de panses
  • 20 g de pinyons
  • pebre negre
  • 200 g de conyac
Elaboració amb thermomix

Primer de tot fiquem dins del vas els alls i la ceba. programem 3 segons a velocitat 5. Ho retirem i ho reservem.
Fiquem l'oli al vas i programem 4 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.

Passats els 4 minuts aboquem la ceba i l'all dins del vas i programem 8 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra. Posem la cistella sobre la thermomix per evitar esquitxos.

Incorporem els 200 g de tomàquet triturat i tornem a programar 8 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra. (posem també la cistella per evitar esquitxos).

Afegim els calamars o sípia tallada a trossos, la mitja pastilla de brou de peix, les panses, els pinyons i el pebre. Programem 5 minuts temperatura varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra.

Finalment hi incorporem el conyac i programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra. No us oblideu de posar la cistella damunt la thermomix per evitar equitxos.

Passat aquest temps ja es pot servir.

Elaboració sense thermomix.

Ratllem la ceba amb la part grossa del ratllador i triturem o tallem ben petitonets els alls.
Aboquem l'oli en una paella i esperem que s'escalfi. Un cop calent hi fregim la ceba i l'all fins que estigui dauradet. (feu-ho a foc mig). 

Ara hi incorporem el tomàquet i ho tornem a coure uns 8 minutets més a foc mig.

Hi afegim els calamars o la sípia tallada a trossos, la mitja pastilla de brou de peix, les panses, els pinyons i el pebre. Ho saltegem uns 5 minuts.

Finalment hi afegim el conyac i deixem que faci xup-xup una mitja horeta. Ho podeu coure a foc baix-mig i ho podeu tapar. Si veieu que queda molt caldós els últims minuts traieu la tapa i deixeu que redueixi una mica!

Bon profit!!!

I ja sabeu.. si us en sobren només cal que en una paella hi saltegeu uns fideus amb la sípia o calamars que us hagi sobrat i hi afegiu brou de peix! i ja teniu uns fideus amb sípia o calamars boníssims!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada