dilluns, 24 de febrer del 2014

TORTELL DE TRUFAIngredients
  • 2 làmines de pasta de full
  • Ametlla laminada
  • Un ou
  • Sucre

Ingredients per a la trufa
  • 500 g de nata
  • 200 g de xocolata negra (70% cacau)
  • 60 g de sucre


Elaboració de la trufa

Posem la nata i el sucre en un cassó i el portem al foc. Quan estigui a punt de bullir (no deixeu que bulli!) apaguem el foc i hi tirem la xocolata. Ho remenem bé fins que estigui ben dissolt. Guardem aquesta barreja en un bol i la fiquem dins de la nevera un mínim de 12 hores o d’un dia per l’altre.


Thermomix: Posem el sucre i la nata al vas de la Thermomix i programem 6 minuts a 90º a velocitat 2. 


En acabat hi fiquem la xocolata a trossos i ho barregem 30 segons a velocitat 3 o fins que estigui ben dissolta. Fiquem la barreja a la nevera un mínim de 12 hores o d’un dia per l’altre.


Elaboració del tortell

Agafem les dues làmines de pasta de full i les estenem una sobre l’altre. Amb un cercle tallem la forma de fora (en el cas que no sigui ja rodona) i amb un altre cercle més petit fem el forat del mig.. també podem fer servir un plat i tallar la circumferència grossa i per fer el forat del mig un got.


Pintem el primer cercle amb una mica d’aigua i posem l’altre cercle de pasta de full a sobre.  Els premem una mica per que quedin ben enganxats.


A continuació batem l’ou i pintem tota la superfície del tortell. Hi tirem sucre per sobre i l’ametlla laminada.


Amb el forn escalfat a 180º hi fiquem el  tortell i el coem uns 20 minuts fins que estigui dauradet. El traiem del forn i el deixem refredar.


Muntatge

Mentre es refreda el tortell muntem la trufa. Podem muntar-la amb unes barilles, amb un robot o amb la Thermomix (amb la papallona, velocitat 3 sense temps.. fins que estigui muntada).
Tallem el tortell per la meitat i amb l’ajuda d’una màniga pastissera el farcim. Si no teniu màniga també el podeu anar farcint amb una cullera, quedarà bo igual!

Un cop farcit el tapem amb la part de dalt i ja el tenim llest per menjar!
Bon profit!!!


4 comentaris: