dissabte, 23 d’agost del 2014

MAGDALENES DE PLÀTAN

Segur que a la majoria de nosaltres ens passa que ens queden aquells plàtans que es van fent negres.. i que vas esperant pensant que ja te'ls menjaràs. Però el dia no arriba i finalment ja no són aprofitables i van a l'orgànica. Doncs a partir d'ara ja no us pot passar. Podeu fer un munt de receptes amb els plàtans tous que us queden.

Una opció ràpida i fàcil és fer-ne batut. Amb un plàtan, una mica de llet, una micona de sucre, alguna galeta i si teniu alguna altra fruita que ja estigui suplicant que us la mengeu.. doncs també li podeu tirar. Tot això triturat amb el túrmix o la Thermomix i llest!

Però avui, utilitzarem els plàtans per fer-ne magdalenes.

Ingredients

  • 3 ous
  • 170 de sucre
  • 2 plàtans madurs
  • 100 g de mantega
  • 170 g de farina de rebosteria 
  • 1 sobre de llevat o un sobre de gasificant
Elaboració

Primer de tot escalfem el forn a 180º
Fiquem el sucre dins d'un bol i hi tirem els 3 ous. Amb unes barilles ho batem bé fins que quedin ben esponjós. A continuació fonem la mantega al microones i li aboquem. Ho barregem fins que quedi ben integrada. Ara hi tirem els plàtans que prèviament haurem xafat amb una forquilla. Amb l'ajuda de les barilles ho batem bé.
Finalment hi afegim la farina i el llevat o gasificant tamisat!!! Recordeu que sempre hem de tamisar la farina amb el llevat per evitar que se'ns quedin grumolls a la pasta. Per tamisar-ho no cal tenir un tamisador, podeu fer servir un colador que segur que tothom en té! Ara només ens falta barrejar-ho tot bé amb l'ajuda d'una espàtula. Quan estigui la massa ben homogènia fiquem la massa en càpsules. Les omplim fins a 3/4 parts. Recordeu que perquè les càpsules no es deformin i per evitar que la massa surti de les càpsules, hem de col·locar les càpsules dins d'un suport metàl·lic. Hi ha la típica safata amb 12 forats però podeu fer servir altres motlles. Jo en aquest cas he fet servir flameres individuals.
I ara ja només cal ficar les magdalenes al forn i coure-les un 12-15 minuts o fins que l'escuradents surti net!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada