dilluns, 16 de març del 2015

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA



Mica en mica vaig traient temps de sota les pedres per poder ficar-me a la cuina i fer el què m'agrada! Vaig tant atrafegada que gairebé no tinc temps per cuinar!


Avui us deixo la recepta del pastís de mousse de xocolata que va servir per endolcir l'aniversari del Jaume! Felicitats!

Ingredients per a la base

  • 100g de galetes tipus maria
  • 50g de mantega 


Ingredients per a la mousse de xocolata

  • 150 g de xocolata per fondre
  • 3 fulles de gelatina
  • 25g de nata per fondre la gelatina
  • 3 clares d’ou
  • 300 g de nata per muntar 35%


Ingredients per a la cobertura

  • 100 g de xocolata de fondre
  • 100 g de nata per muntar 35%
  • 20 g de mantega


Elaboració:

Primer de tot triturem les galetes amb una picadora o amb la thermomix a velocitat 7-10. Fonem la mantega al microones i la incorporem a les galetes triturades. Ho barregem bé amb la mateixa picadora o ho podem fer a mà.

Agafem un cèrcol o un motlle rodó desemmotllable d’uns 20 cm de diàmetre i hi aboquem la barreja de galetes i mantega. Les anem pressionant amb una cullera o un got fins que quedi una base ben compacte. Ara ho fiquem a la nevera i ho reservem.

A continuació farem la mousse de xocolata. Fiquem les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda i les deixem hidratar.
Fonem la xocolata al bany maria. En un got hi fiquem els 25g de nata i l’escalfem. Quan estigui calenta escorrem les fulles de gelatina i les fonem amb aquesta nata. Quan estiguin ben dissoltes les incorporem a la xocolata fosa. Ho remenem enèrgicament i ho reservem. Ara batem les clares a punt de neu i la nata per separat. Un cop muntades les clares i la nata les ajuntem i les barregem molt suaument. Ara hi incorporem la xocolata i ho anem barrejant amb molta cura i a poc a poc fins que ens quedi tot ben integrat. Quan tinguem la barreja ben homogènia traiem el motlle de la nevera i l’aboquem sobre la base de galeta. Ara ficarem el motlle al congelador unes dues hores fins que qualli.

Passades dues hores fem la cobertura. Ho farem ficant la nata en un cassó i escalfant-la al foc sense deixar que bulli. Un cop calenta hi tirem la mantega i la xocolata. Apaguem el foc i ho remenem fins que la xocolata estigui ben fosa.

Traiem el motlle del congelador i hi aboquem la cobertura. Ara ja podem deixar el pastís a la nevera i el deixem reposar un parell d’hores més o fins al dia següent.

Un cop ben quallat es pot treure el motlle i decorar-lo amb fruits vermells, perles... com us agradi més!

1 comentari:

  1. El Jaume debía estar molt feliç amb aquest regal tan dolcet!!!!! Una pinta impressionant!
    Petons

    ResponElimina