dimarts, 22 de desembre del 2015

GALETES D'AMETLLA I XOCOLATA






Ingredients

  • 250g de mantega
  • 200g de sucre morè
  • 1 ou i un rovell a temperatura ambient
  • 170g d’ametlla mòlta
  • 30g de cacau en pols
  • 300g de farina
  • 20g de farina per acabar d’amassar la pasta

Elaboració

Tamisem l’ametlla mòlta, els 300g de farina i el cacau en pols. Ho reservem
Tallem la mantega a daus i la fiquem en un bol juntament amb el sucre morè. ho batem amb unes barilles a velocitat baixa per suavitzar-la una mica (un minut o minut i mig). Hi afegim l’ou i el rovell i ho batem a velocitat baixa fins a obtenir una massa que sembla tallada. Ara hi incorporem els ingredients que havíem reservat i tamisat (farina, cacau i ametlla). Ho farem en dos cops. Primer hi afegirem la meitat dels ingredients reservats i  ho batem a velocitat baixa. Quan estiguin integrats hi tirem l’altre meitat i ho anem batent a velocitat baixa fins a formar una bola.
Tirem els 20g de farina sobre la superfície de treball i acabem d’amassar la pasta a mà. Un cop amassat, si veiem que encara està una mica enganxifosa no hi afegiu més farina! Deixeu-la reposar 15 minuts –fora de la nevera- sense tapar. Passats aquests 15 minuts veureu com a l’enfonsar el dit ja no s’enganxa.

Dividim la massa en 2 parts. Agafem un paper de forn, posem a sobre una part de la massa, tornem a posar un paper de forn i amb el corró l’estirem. Repetim la mateixa operació les 2 vegades. Ho col·loquem sobre una safata i ho reservem a la nevera unes 3-4 hores.


Un cop refrigerada la massa la traiem de la nevera. Encenem el forn a 180º amb calor a dalt i a baix. Mentre el forn s’escalfa tallem les galetes amb la forma que haguem escollit. Les col·loquem sobre la safata i les enfornem uns 12 minuts.

Un cop cuites les col·loquem sobre una reixeta per refredar-les. Abans de decorar-les hauríem de deixar passar un mínim de dues hores però l’òptim seria deixar-les reposar 48 hores.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada